Dell's nieuwste 7000-serie ultraportable migreert nog verder in de richting van high-end consumenten-grade luxe, zelfs met behoud van het grootste deel van wat stelt een bedrijf-grade machine afgezien van de massamarkt broeders. Heeft het nog steeds een top mededinger?
Enkele maanden geleden hebben we beoordeelde de Dell Latitude E7270 , die we een waardige opvolger van de alom geprezen Latitude 7000-serie van business notebooks verklaard. Deze uiterst draagbare apparaat ontbrak de flair van top-rated consumenten-grade-modellen (zoals de XPS 13), maar in het rijk van de uitvoerbaarheid, vonden we weinig aan te merken alleen het beneden peil kleurruimte dekking, touchpad prestaties, SSD variëteit, en webcam kwaliteit. Het is al lang van uitgegaan dat het bedrijfsleven machines niet de slanke styling en luxe gevoeligheden van high-end consumenten-grade tarief, maar (in lijn met de concurrentie), met de introductie van de Latitude 7280 hoeven te delen, heeft Dell begonnen met het nemen van verdere stappen in de richting van intrekking deze langdurige begrip.

Tuurlijk, het scherm is niet zo mooi, de slanke aluminium behuizing is niet van toepassing, en de bezel is niet flinterdunne. Maar dit Latitude is dunner en lichter dan elk van zijn directe voorgangers, en de footprint is aanzienlijk ook gekrompen. Dit heeft al plaatsgevonden langs de tactvolle behoud van de meeste van wat definieert een bedrijf PC: een subtiele, ingetogen case design, veelzijdige aansluitmogelijkheden en een functionaliteit boven de vorm fundamentele filosofie.

Onze Latitude 7280 beoordeling unit is voorzien van een Intel Core i7-7600U processor , 8 GB DDR4-2400 RAM, een 256 GB SSD M.2, en een 1080p IPS anti-glare scherm. Met deze specificaties, zou onze configuratie kost ongeveer $ 1830. Laten we eens zien of het dat prijskaartje-en kan rechtvaardigen leven tot aan de stamboom-in onze strenge serie tests, benchmarks, en uitgebreide controle.
Hoewel het enigszins merkbaar is geslonken sinds vorig jaar de Latitude 12 7000 , de 7280 de zaak nog steeds voelt zo stevig als altijd. Er is nauwelijks een flex over de breedte van de basiseenheid, en torsie (draaien) weerstand is vrij hoog. Hetzelfde geldt voor het schermcover, dat-terwijl vrij dun-bewonderenswaardige biedt bescherming aan het beeldscherm. Weinig tot geen vervorming LCD is duidelijk wanneer druk wordt uitgeoefend op de achterkant van het deksel.

De 7280's case is gemaakt in de eerste plaats uit magnesium en bekleed met de bekende soft-touch zwarte verf die Dell heeft gebruikt voor zijn laatste paar Latitude 7000-herzieningen, zodat de buitenkant voelt bijna rubberachtig, en dus het biedt een comfortabele grip. Het nadeel van deze verf is dat het ook verzamelt en heeft de neiging om op te hangen op vingerafdrukken en de huid oliën, die een beetje vervelend voor iedereen veel aandacht kan zijn. Hoewel we dit in meer detail later zullen bespreken, de positionering van de CPU in het midden van de machine in combinatie met de verhuizing van de uitlaat lucht aan het scharnier holte echt de 7280 een genot om te gebruiken op de schoot. En dankzij de keuze van Dell om de oude (kleine) rubberen voetjes met pensioen in ruil voor een XPS 13 -stijl-oplossing (twee grote, horizontale stroken van rubber dat de machine te verheffen iets voor een betere koeling en ergonomie), de notebook blijft veel meer vertrouwen in plaats terwijl het rusten op een vlakke ondergrond.

Sprekend van het scharnier holte, hebben de twee scharnieren aan weerszijden van de bovenkant van de basiseenheid nu vervangen door één groot scharnier, opnieuw in de ader van de bekroonde XPS 13. Dit brengt het schermcover dichter bij het oppervlak, terwijl geopend aangezien deze roteert nu neer achter de eigenlijke basisstation tijdens gebruik, waarbij de locatie van elke poort weg staat aan de achterkant van de machine. Echter, de scharnieren nog steeds het gevoel zo strak en ondersteunende als altijd, en het scherm is bestand tegen trillingen en stuiteren als zowat elke hebben we geëvalueerd. Accu Dell Inspiron 6400 .
Hoewel het kleiner en lichter dan eerdere modellen, 1,3 kg, de Latitude 7280 blijft (natuurlijk) niet zo licht als de XPS 13 (1,23 kg) -of zelfs HP Elitebook 820 G4 (1,26 kg). Maar het is de meest draagbare Latitude 12-to-date, het scheren nog een andere 84 gram af van zijn voorganger (de E7270: 1.384 kg). En het is ook de kleinste en dunste notebook in onze vergelijking veld vandaag, het scheren van 5-6 mm uit de lengte en diepte en ergens rond de 1 mm off hoogte / dikte. Omwille van de context, de XPS 13 is nog steeds een stuk kleiner, bij 15 mm dik (ten opzichte van de Latitude 18 mm) en een 201 x 304 mm footprint (versus 209 x 305 mm) -en natuurlijk, dankzij de ultra -dunne bezel, zij beheert ook een grotere (scherm 13,3 inch versus 12,5 inch) passen. Toch is de Latitude 7280 blijft een zeer draagbare machine voor de 12,5-inch klasse.
Het maakt niet uit hoe je het schijfje, heeft de Latitude 7280 een beetje verloren terrein op het gebied van connectiviteit dan zijn voorganger. Het aantal full-sized USB 3.0 Type A-poorten is te danken aan 2, hoewel een derde USB Type-C Gen 2 / Thunderbolt-poort vult de ontbrekende één. Echter ook MIA is de mini-DisplayPort, vermoedelijk overbodig geacht de aanwezigheid van de nieuwe Thunderbolt poort en de bestaande HDMI-poort (dat blijft). De SD-kaartlezer is ook naar beneden geslonken tot MicroSD grootte, die niet is bijna net zo veelzijdig. De Ethernet-adapter heeft eindelijk (zie de volgende paragraaf voor meer informatie over dit) heeft een bodemklep ontwerp dankzij de migratie naar een slanker rand. En misschien wel het allerbelangrijkste (voor zakelijke gebruikers, in ieder geval), de E-Port dock connector aan de onderzijde is volledig verdwenen-weer, zeker in afwachting van een verhuizing naar Thunderbolt docking hardware plaats.

Dat is een hoop van herziening te verteren, en bedrijven zullen waarschijnlijk moeten doen wat soul-zoeken als ze lang afhankelijk geweest over E-Port en E-Port Plus-dock. Toch is het goede nieuws is dat het nog volop poorten voor de meeste praktische doeleinden, en op voorwaarde dat Thunderbolt docks zal het lukken, hoeven gebruikers alleen dragen een extra adapter met hen op de weg te zorgen voor een volledige drie USB-poorten als voorheen. De enige andere items ontbreekt dan zijn de extra video-uitgang (weer, die USB Type-C / Thunderbolt kan bieden) en de full-sized SD-kaartlezer, maar de kans groot dat is een smakelijk offer voor de meeste gebruikers. Als alleen Thunderbolt docks waren zo zorgeloos en betrouwbaar in hun huidige staat als de eerbiedwaardige E-Port producten, zouden we beter over deze overgang te voelen ...
Voor WLAN-connectiviteit, de Dell Latitude 7280 is voorzien van een Intel Dual Band Wireless-AC 8265 draadloze adapter, die in staat snelheden tot 867 Mbps. Net als de meeste, deze adapter biedt ook Bluetooth-connectiviteit. Hoewel eerdere Breedte 7000 modellen gepropt de ethernetpoort precies in het scharnier achterklep (vanwege de iets grotere oppervlakte dan de rest van de behuizing rand), de 7280 elimineert dit oppervlak in ruil voor de geïntegreerde middelste scharnier. Daardoor is de Gigabit Ethernet poort naar rechts van de behuizing en, zoals hierboven vermeld, bevat nu een opvouwbare bottom flap te verzekeren ontwerp past. Terwijl de inrichting licht minder geschikt kan zijn, kan ten minste de migratie van de poort aan de zijkant van de machine worden geïnterpreteerd als een verbetering.
Out Latitude 7280-configuratie is voorzien van een Touch Fingerprint Reader, FIPS 201 Gecontacteerd Smart Card, contactloze smart card, NFC, and Control Vault 2.0 Geavanceerd Authenticatie met FIPS 140-2 Level 3-certificering. Ook inbegrepen is de Dell Command Client Suite met optionele Dell Data Security and Management Software. Latitudes, net als andere professionele apparatuur in de markt, zijn gebouwd voor het bedrijfsleven en enterprise-grade management. Accu Dell Latitude D830 .
De Latitude 7280 bevat alleen een AC-adapter in het vak-de standaard Dell 65W ovular adapter die is verspreid al jaren als de primaire Latitude 7000-serie lader. De adapter weegt 294 g.
De meeste elke grote vervanging component is toegankelijk van achter de onderkant kap-en dat de dekking is eenvoudig te verwijderen na acht kruiskopschroeven verwijderd. Binnen vindt u de batterij, WLAN / WWAN-adapters, een enkele RAM-sleuf, de M.2 SSD, de heatsink / de ventilator en de CMOS-batterij te vinden. De DC-aansluiting is ook gelukkig nog steeds gemakkelijk te vervangen (dus solderen nodig) in het geval van breuk via een enkele schroef en een stekker.

Maar natuurlijk verkleining dat de 7280 verwerkt komt niet zonder problemen. Hoewel de Latitude E7270 reeds het verwijderen van het moederbord nodig is om een toetsenbord vervanging te vergemakkelijken, 7280 handhaaft deze ongelukkige trend. Bovendien, dankzij het nieuwe beeldscherm ontwerp met de centrale scharnier en slanker onderste display grens, LCD vervangingen-moeten ze ooit gerechtvaardigd-vereisen nu aanzienlijke demontage (verwijdering van het voetstuk, batterij, WLAN / WWAN-kaarten, en het volledige scherm assemblage) vóór de ring kan ook worden verwijderd om toegang tot het paneel geven.
Ondanks zijn dunner design, de Latitude 7280 beheert nog steeds een vergelijkbaar toetsenbord gevoel en kwaliteit iets wat we beschouwen als een cruciaal aspect van het bedrijfsleven apparaten te behouden. De 7280's toetsenbord is voorzien van de belangrijkste reis die voelbaar dat van de XPS 13 (één groot voordeel ten opzichte van het laatste, wiens zaak is dus nogal een beetje slanker). Bedieningskracht en feedback zijn bijna identiek aan die van de vorige modellen in de Latitude 7000-serie , en aangezien we al lang hebben verkondigd die toetsenborden te worden onder de beste in de industrie, heeft hier niets veranderd in dat opzicht. Lay-out, de belangrijkste lijmen, en de afstand voelen zich ook vertrouwd met de onorthodoxe pijltjestoets / Page Up / Page Down combo nog steeds aanwezig in de rechter benedenhoek. Het oppervlak van de toetsen glad en comfortabel en lijkt van hoge kwaliteit, en ze stevig bevestigd om rammelen te voorkomen. Typen is rustig en onopvallend, zelfs ondanks het uitstekende gevoel van feedback.

Het toetsenbord in onze review unit is ook verlicht, en de verlichting is met name meer gelijkmatig verdeeld is dan die van de vorige modellen in de serie. Zoals gebruikelijk, zijn er twee helderheidsniveaus te kiezen, en volledig uit. Accu Dell Inspiron 9400 .

We hebben lang geprezen touchpads (vooral op business-modellen) met aparte fysieke knoppen, en de Latitude 7280 zet deze trend met twee zeer comfortabel (en rustig) hardware knoppen. Echter, het touchpad zelf, een Alps Electric product, verloren terrein enigszins door de jaren heen in vergelijking met zijn concurrenten, zoals veel Synaptics-merk touchpads en zelfs de Dell XPS 13's Elan touchpad, die we uitstekend te vinden in weerwil van de geïntegreerde toetsen. Ongeacht, het is nog steeds redelijk, en het grootste deel van de tijd, gebaren en wijst werken prima. De afwerking is niet zo comfortabel als die van de XPS 13, die een glad glazen touchpad oppervlak is voorzien, maar het is ongeveer gelijk aan die van de vorige Latitudes, die hebben aangetoond dat ze goed houden onder zware belasting voor de komende jaren. Het zal doen, maar we hopen dat dit een van de onderdelen gepland voor herziening in toekomstige modellen-ideaal, terwijl nog steeds het behoud van de hardware-knoppen.